Doorgaan naar hoofdcontent

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 4 - Vtjes in een patroon

De Vtjes werden goed ontvangen en mooi geknoopt! Leuk om wat resultaten en wips (work in progress) te zien :-D Knoop vooral mee en als je nog niet aan de knoop was, knoop dan vooral aan ;-)


Deze week de Vtjes in een patroon. In plaats van beide kanten van de rij in dezelfde kleur te knopen, knoop je nu twee verschillende kleuren per rij. Zo krijg je een leuk motiefje. Mijne is weer Harry Potter inspirated ;-) Je bent een Harry Potter gek of niet xD Ik gebruikte de kleuren van 'mijn huis' Huffelpuff, maar je kan natuurlijk ook andere kleuren kiezen. Of je nou Harry Potter fan bent of niet een bandje in dit motief is altijd leuk!

Knoop je mee?

Liefs,
Mriek

Je hebt nodig:
- 2 draden van +/- 2 meter in de kleur zwart
- 2 draden van +/- 2 meter in de kleur geel
Zwart en geel kan je natuurlijk wijzigen in de kleuren van jou keuze.

We beginnen hetzelfde als met de Vtjes. Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zijn de kleuren nu dubbel.


Verdeel de kleuren zoals hierboven, ik leg het uit met geel en zwart, als je andere kleuren gebruikt vervang je die door geel of zwart ;-) Maar je hebt dus aan de ene kant zwart en aan de andere kant geel.

  

Je begint met knopen met de meest linker draad (zwart) en knoopt 2 knopen op alle zwarte draden. Weet je nog niet hoe je moet knopen? Kijk dan hier hoe je Vtjes moet knopen.

  

Je gaat nu verder met de meest rechter gele draad en knoopt hiermee 2 knopen op alle gele draden.


Beide draden zijn nu tot het midden geknoopt, maar moeten ook in het midden worden geknoopt. Ik wil dat geel zichtbaar wordt in de knoop, dus knoop ik 2 keer geel op zwart.


De eerste rij is nu klaar. Door naar rij 2.

  

Knoop nu met de meest linker zwarte draad 2 knopen op zwart, zwart en geel.

 

En knoop met de meest rechter gele draad 2 knopen op geel, geel, zwart en zwart. De twee knopen op de laatste zwarte draad zijn meteen al op het middelpunt van de V en omdat geel zichtbaar moet worden knoop je die dus 2x op zwart. Rij 2 is klaar.


Rij 3 begint weer met de meest linker zwarte draad, die knoop je twee keer op zwart, geel en geel.


En de meest rechter gele draad knoop je op geel, zwart, zwart en zwart. Rij 3 is nu klaar.


Voor rij 4 knoop je de meest linker zwarte draad 2x op geel, geel en geel


en de meest rechter gele draad knoop je twee keer op zwart, zwart, zwart en zwart.

Je ziet nu dat de kleuren van de draden zijn gewisseld ten opzichte van het begin. Alle gele draden zitten nu links en alle zwarte draden zitten nu rechts.


We beginnen nu rechts, want daar zit zwart. Pak de meest rechter zwarte draad en knoop daarmee twee keer op zwart, zwart en zwart.


Pak nu de meest linker gele draad en knoop daarmee op geel, geel, geel en zwart. De vijfde rij is nu klaar.


En zo knoop je verder. Begin je rij steeds met de zwarte draad die aan de buitenkant zit en knoop die 2x op de drie draden naar het midden. Pak dan de gele draad die aan de buitenkant zit en knoop die twee keer op de drie draden naar het midden en op de middelste draad omdat je wilt dat geel zichtbaar is.

 

Knoop door totdat je bandje op je pols past, of tot je hem lang genoeg vind.


Maak een vlecht van ongeveer 5 cm in de gele draden en maak een knoop tegen de vlecht aan.


Maak een even lange vlecht in de zwarte draden en maak een knoop tegen de vlecht aan.


Knip de draden onder de knopen op gelijke lengte af


en klaar is je geknoopte vriendschapsbandje!

Ik hoop dat hij goed is gelukt en je blij bent met de 4 bandjes die je tot nu toe hebt geknoopt. Volgende week weer een nieuw bandje een andere leuke variatie met Vtjes.

Liefs,
Mriek
Print Friendly and PDF

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het prinipe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. En het is me gelukt! De tutorial vind je vanaf 6 mei 2020 19.00 uur hier . I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette ! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it! You can find the tutorial from May 6, 2020 7.00 PM (Dutch time) here . Liefs, Mriek

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL . Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon. Harry Potters Sorting Hat I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL . I loved it and started crocheting.  In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instag

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops! Drops moss stitch scarf Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops! Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft. I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect. Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops

We gaan een slinger haken - Vlaggetjes aan elkaar haken

Ter ere van mijn 30e verjaardag deel ik met jullie deze week hoe je een slinger haakt. Dit doen we in 3 stappen. Vandaag in deel 3 gaan we de vlaggetjes aan elkaar haken. Heb je deel 1 gemist over het haken van de vlaggetjes? Je vind hem  hier . Deel 2 gemist over het opspannen? Die vind je hier . Om de slinger aan elkaar te haken gebruik ik Yarn and Colors Epic in de kleur 009 Limestone en haaknaald 6 mm. Haak 30 lossen met limestone. Pak nu het eerste vlaggetje en haak in de rechterbovenhoek 1 vaste. Haak nu in elke steek van de bovenkant van het vlaggetje 1 vaste, dus in elk stokje 1 vaste en in elke losse 1 vaste. * Als je in de gehele bovenkant van het vlaggetje vasten hebt gehaakt, haak je nu 5 lossen. Pak het volgende vlaggetje en begin in de rechterbovenhoek met 1 vaste, daarna haak je weer in elke steek van de bovenkant 1 vaste. Vanaf * herhaal je tot je alle vlaggetjes hebt aangehaakt. Haak 30 lossen en 1 keerlosse. Keer je werk, haak in elke steek 1 vaste.

A square a day 2018 - Januari

Afgelopen maand was dus een drukke maand. Ik ging weer aan het werk, manlief en ik zijn ziek geweest en a square a day 2018 is begonnen! Het is weer onwijs leuk om te doen, maar met een klein meisje in huis is het toch anders dan 3 jaar geleden. Maar dat is ook niet zo gek :-) Ik ben deze maand naar Harry Potter in concert geweest. Dit is de derde keer dat ik ben geweest en het was weer zo onwijs tof! Harry Potter en de Gevangene van Azkaban was aan de beurt en ik heb ge-no-ten! Wil je er meer over zien en ook stukjes horen kijk dan deze vlog , die staat in het teken van Harry Potter in concert :-D Ik ontdekte een foutje in de planning voor mijn deken 0_0 dus pakte ik mijn crochet mood blanket van 2015 erbij om wat dingen te meten want meten = weten. Mijn dochter vond dit één groot feest die grote deken op de grond en heeft er heerlijk op lopen spelen :-D Ook ben ik lekker met mijn A6 lightbox bezig geweest. Ik had deze quote gemaakt en die week bleek ook gewoon dat gar